Възстановяват въжения мост на Дебелец

Животът

23-10-2014, 14:06

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът Панов изпълни ангажимент, поет пред местните жители

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов намери решение на един от проблемите, засягащи голяма част от жителите на град Дебелец - ремонтирането на въжения мост. Той изпълни поетия по време на среща с жителите на града ангажимент и осигури извършването на възстановителните и ремонтни дейности.

По време на наводнението на 19 юни тази година мостът над река Белица бе  сериозно повреден- долната носеща част на конструкцията и дървената настилка бяха разкъсани. Мостът бе неизползваем през целия летен сезон и това причини сериозно неудобство както за хората, които притежават и обработват земеделски земи в района, така и на  пътуващите за работа в индустриалната зона на градчето. Стотици хора бяха принудени ежедневно в продължение на месеци да заобикалят около 4 километра, за да се грижат за земеделските си имоти или да отидат на работа.

С възстановяването на така наречения „въжен мост” се улеснява комуникацията и придвижването в западната част на Дебелец в посока индустриалната зона, посочват от пресцентъра на общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов