Разширяват селището за бежанци в Любимец

Региони

22-10-2014, 17:39

Снимка:

mignews.info

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Все повече бежанци нахлуват в България

Израел иска да ни помага за бежанците

Емигрантите отново без собствен водоизточник

Домът за временно настаняване на чужденци в Любимец ще остане без собствен водоизточник, а предвидените за изграждането му пари ще отидат за разширяване на фургонното селище.

Това стана възможно, след като правителството одобри промени в Плана за изпълнение на допълнителни мерки за повишаване готовността за реагиране при очакван засилен миграционен натиск, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

С измененията се гарантира изпълнението на една от основните дейности в Плана – увеличаване капацитета на дома в Любимец до 400 места чрез изграждане на фургонно селище. Предвидените 637 хил. лв. за транспорт и монтаж на фургоните, за тяхното електрозахранване, водоснабдяване и канализация не са достатъчни. Необходимите допълнителни 49 хил. лв. ще бъдат осигурени чрез вътрешно преразпределение на средствата по дейности.

От Плана ще отпадне изграждането на собствен водоизточник на Дома в Любимец и предвиденото за това финансиране ще бъде използвано за завършване до края на годината на фургонното селище, съобщиха от Министерски съвет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов