Ученици казаха не на агресията

Мисия

22-10-2014, 11:25

Снимка:

Община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Спортен празник, подкрепен от полицията се проведе в град Елена

За трета поредна година град Елена се проведе спортен празник под мотото "Не на агресията". Проявата е организирана от местната комисия за борба с противообществените прояви на подрастващи, съвместно с полицейското управление и общината в Елена.  

В състезанието взеха участие 205 ученика от всички училища на територията на община Елена, разделени в две възрастови групи от 1-4  и от 5-8 клас. Участниците бяха облечени с тениски в различен цвят за различните училища  с надпис „Не на агресията”.

Участниците в малката възрастова група се състезаваха в следните игри:

крос по маркирано трасе, подскоци по пънчета, провиране под стойки, скачане с чували, катерене и спускане по тарзаново въже, преминаване по стълба с ръце, стрелба в кош – по 3 броя шишарки, преминаване по импровизиран мост.

Учениците от V- VIII клас се надпреварваха в стрелба с лък, бягане по маркирано трасе ориентиране, провиране под стойки и скачане с чували, катерене и тарзаново въже, преминаване по стълба с ръце, преминаване по импровизиран мост и слаломно трасе, сглобяване на послание.

На края на всеки пост децата получаваха цветно листче с послание, което сглобиха на финала. Посланието беше „Аз казвам не на агресията в моето училище”.

Победител в малката възрастова група бе ОУ „Отец. Паисий” Майско, на второ ОУ „Отец Паисий” село Константин и на трето ОУ „Христо Ботев” село Беброво. В голямата възрастова група начело стана ОУ „Отец Паисий” село Константин, на второ място ОУ ”Отец Паисий” Майско и трето СОУ4Ив. Момчилов” гр. Елена.

Победителите получиха медали и купи. Празника завърши с хора и почерпка с огромна торта ,на която беше написано мотото на празника „Не на агресията”.

Организираното състезание е поредното доказателство, че организаторите извършват сериозна превенция на противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Спортът е най-подходящия начин агресията да намира изява в спортсменска надпревара.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов