Немски писател, спасил се от нарко зависимост, гостува във Велико Търново

Животът

22-10-2014, 11:04

Снимка:

Интитут "Конфуций"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Клаус Кенет - от философ до убеден комунист, от атеист до хипи, ще се срещне с местната публика в Институт "Конфуций"

Среща - беседа с немския писател Клаус Кенет ще се проведе на 29 октомври от 18.00 часа в зала 108 Б на Институт „Конфуций“ във Велико Търново. Темата на срещата е: „Роден да мрази, прероден да обича: Клаус Кенет за своя път към вярата“. 
Клаус Кенет гостува отново в България за участие в Първата Международна Православна Алфа конференция с благословението на Негово Светейшество българския патриарх Неофит. 
Във Велико Търново всеки, който иска да се срещне с писателя, да разбере повече за него и да се докосне до книгите му, може да го направи на 29 октомври от 18 часа в Институт „Конфуций“. 
Клаус Кенет е роден през 1945 г. в Германия, малко преди края на Втората световна война, докато семейството му се спасявало от настъпването на Червената армия. 
До неотдавна учител в Фрибург, Швейцария. Известен е преди всичко с концертните си изяви и беседи из цяла Европа, посветени на свидетелството за възможността от духовно прераждане. 
Житейската история на Клаус Кенет в търсене на любовта и истината, изразена в километри представлява разстояние, по-голямо от петдесет обиколки на Земята. Турция, Балканите, Мароко, Персия, Афганистан, Индия, Тибет, Тайланд, Мексико, Аляска...и къде ли още не, разочарования, дрога, секс, медитация, ислям, будизъм, хиндуизъм... надежда, отново разочарования, 25 пъти на ръба на смъртта... и така, до срещата с Живия Бог. От философ - до убеден комунист, от атеист - до хипи, години наред той трупа опит от големите световни религии (индуизъм, будизъм, ислям) и ученията на индианците в Латинска Америка. Шест години в смъртоносния свят на дрогата и разтърсващи преживявания в окултизма, в езотериката... 
Авторът на „Два милиона километра в търсене на любовта” с личната му история от опита му в световните религии представя своята втора книга „Божества, идоли, гурута: Източната мистика и медитация спасение или погибел?”, в която систематизира и дообогатява своя разказ за източните религии (индуизъм, будизъм, трансцедентална медитация и др.) в сравнителна перспектива и през погледа на човек, който е успял да открие истината и смисъла на живота в личната си среща с Бога. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)