Само за година 33 населени места в община Велико Търново с нови придобивки за 240 000 лева

Мисия

21-10-2014, 11:45

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

6 проекта бяха финансирани по програма „Местни инициативи“ на община Павликени

Програмата „Местни инициативи“ се характеризира с доброволно участие на хората, затова съграденото се пази

Приключва реализацията на тазгодишните проектите по програма „Местни инициативи” на Община Велико Търново, съобщи пред Velikotarnovoutre Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници в местната администрация. До края на този месец всички проекти трябва да бъдат финализирани, а снимков материал ще бъде публикуван в интернет страницата на общината.

С общо 240 000 лева, отпуснати тази година от общината за програмата „Местни нициативи“ са ремонтирани и направени тротоари, спортни игрища, спортни и детски площадки, зони за отдих. В 2 кметства вече има локално парно. Няколко салона на бивши читалища са ремонтирани и са превърнати в място, където местните жители да се събират. Завършени са такива ремонти в селата Габровци, Въглевци, Емен, Буковец и Ялово.

Все още продължават дейностите по изграждането на детска площадка в Килифарево и тече ремонтът на комбинирана сграда, общинска собственост, в Ново село.

Програмата „Местни инициативи“ се характеризира с доброволно участие на хората, в размер на 20 до 25 процента от стойността на проекта, обясни Благовеста Факирова. Съграденото по този начин бива пазено и по-рядко тези обекти стават обект на вандализъм, установили са в сдружението, на което Факирова е председател.

„За следващата година ще се борим за по-висок бюджет от 320 хиляди лева“, заяви Благовеста Факирова.

Програмата „Местни инициативи“, която разкрасява и облагородява селата край старата столица вече служи като пример на други общини. Дори в момента представители на община Павликени черпят опит от великотърновските си колеги, каза Благовеста Факирова. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов