Започва "Смешен филм фест"

Царевград Търнов

21-10-2014, 10:12

Снимка:

БТА

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Смешен филм фест гостува в Габрово

Филми на Ники Илиев, Люк Бесон, Уди Алън и Дйстин Хофман ще могат да гледат киноманите

За седмица Габрово става притегателен център за киноманите от близки общини като Велико Търново и Ловеч. Днес в града на хумора започва Петото издание на седемдневния фестивал на комедийното кино - "Смешен филм фест". До 27 октомври в градската зала "Възраждане" ще бъдат показани 23 филмови продукции от 13 държави. Организатор на феста е Община Габрово.

Тричленно жури с председател проф. д-р Емилия Стоева ще определи най-добрия филм сред 8 продукции, които участват в конкурсната програма. Наградата е статуетка, изработена от 
габровския скулптор Адриан Новаков.
Публиката също ще има възможност да избере своя предпочитан филм, като гласува с анкетна карта или в сайта на "Смешен филм фест". За първи път във фестивалната програма присъстват филми от Хърватия и Кипър.

Хърватия ще бъде представена с три филмови заглавия, а Кипър ще участва с една от най-успешните кипърски комедии - "Блок 12", на режисьора Кирякос Тофаридис.
Българското комедийно кино ще бъде представено с филмите "Живи легенди" на Ники Илиев и "Още една мечта" на Николай Мутафчиев, а ценителите ще могат да се насладят и на филми на 
Люк Бесон, Уди Алън и Дъстин Хофман. 
За най.малките почитатели на седмото изкуство, "Смешен филм фест" предвижда "Астерикс и Обеликс" и "Бог да пази Британия", а всяко дете ще получи подарък - книга.
Билетите за всяка прожекция в рамките на фестивала са на символичната цена от 2 лева, а входът за модула "Златни комедии" е безплатен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов