Празник на знанието организират РЗИ и Община Горна Оряховица

Мисия

21-10-2014, 12:35

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Състезанието ще се проведе на 22 октомври

13 отбора шестокласници от училища в Общината ще вземат участие в Празник на знанието, който ще се състои на 22 октомври /сряда/ в парк „Хр. Ботев”. Празникът се организира от РЗИ – Велико Търново и Община Горна Оряховица.

Всеки от участващите отбори ще включва по трима ученици от 6 клас, които имат познания в областта на здравословното хранене и вредите от употреба на алкохол. Преди началото на състезанието ще бъде изтеглен жребий за представяне на отборите. Те ще бъдат оценявани на база на показаните знания и умения по зададените теми.

В парк „Хр. Ботев” ще бъдат разположени 4 пункта, на които съдии ще оценяват дейностите на отборите. На първия пункт учениците ще трябва правилно да подредят хранителна пирамида, на втория пункт ще се отговаря на въпроси, свързани с тютюнопушенето, на третия пункт ще се изпълняват физически упражнения, а на четвъртия ще се прави алкохолен тест. Забавно предизвикателство пред състезателите ще бъде начинът, по който те трябва да се придвижват между пунктовете.

Първите три отбора, получили максимален брой точки ще получат награди. Всички останали участници в състезанието получават поощрителни награди.

Празникът ще започне в 14.00 ч. в парк „Хр. Ботев” /при лошо време в Младежки дом/.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов