Ако не се сформира кабинет начело с Борисов, не е добре за страната

Пред България стои реалната нужда да се сформира стабилно правителство и то трябва да е начело с Бойко Борисов. Това заяви за Velikotarnovoutre избраният за депутат от Великотърновски район професор Пенчо Пенчев. „Надявам се разумът надделее. Иначе нещата могат да тръгнат по една спирала надолу, което не е добре за страната”, категоричен е Пенчев. Тази седмица текат преговорите на ГЕРБ с останалите представени в парламента политически сили, за съставяне на правителство.

Проф. Пенчо Пенчев припомни, че и в страната, и в региона, ГЕРБ е партията, заслужила най-голямо доверие. „Лично аз очаквах тези резултати и дори по-добри“, заяви народният представител. Според него повечето български граждани са предпочели ГЕРБ заради работата на правителството, министерствата и областните администрации, през периода 2009-2013г., в мандата на Бойко Борисов. „След това бих посочил също работата на президентството, кметовете, избрани от ГЕРБ, както и работата на народните представители, макар и в опозиция, през 43-то народно събрание. Също така фактор е и поредната позитивна предизборна кампания, проведена от ГЕРБ“. Като позитив на най-голямата партия професорът, който е и екс областен управител, посочи включването на стойностни хора в листите на ГЕРБ. Досегашните представители на ГЕРБ винаги са били свързани с проблемите на хората и, според своите възможности, са работили за тяхното решаване.

Хората не трябва да забравят, че ГЕРБ има подкрепата на Европа, най-вече на Европейската народна партия, както и на лидерите на редица страни, категоричен е Пенчев. „Имаме оценката за стореното от правителството на г-н Борисов от различни зони, институции, организации, Световна банка, Международен валутен фонд и други”, обясни проф. Пенчев.

Като народен представител от ГЕРБ той заяви, че ще се ръководи от управленската програма на партията. Бившият губернатор заяви, че действията му ще произтичат и от разработената и приета под негово ръководство областна стратегия за развитие, като в това вижда възможност за приемственост между позицията му на областен управител и сегашната – на народен представител. „От 2007г. в моя лична кауза се превърна разбирането, че децата ни трябва да живеят и да работят в нашата страна. За да може да се превърне във факт, трябва да се обединим около това, че е необходимо да градим страната си, регионите, градовете, селата. На първо място ще започна с транспортната инфраструктура, защото тя е тази, която създава предпоставки за функционирането и развитието на останалите сфери на дейност”, посочи проф. Пенчев. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)