Концерт на Нелина на празника на Еленския бут

Велико Търново Лайф

17-10-2014, 09:57

Снимка:

Община Елена

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празник на еленския бут в град Елена

Еленчани се стягат за голям празник

Предстои най-големия празник в Елена. На 25 октомври традицията ще оживее и балканджиите от града ще приготвят емблематичния за местността – еленски бут. Празникът се организира от Община Елена, местният съвет по туризъм и ротари клуб Елена.

За провеждане на събитието е избран градският пазар, който на този ден ще се преврърне в място за възстановки, атракции, дегустации, състезания и изложби.

Програмата започва в 10:30 часа с пресъздаване на еленската традиция за пърлене на прасе над трап. Организаторите обещават страхотно зрелище за присъстващите. Водещи на събитието ще бъдат Красимир Радков и Стефка Петрова. Специален гост на празника ще бъде майстор готвач Иван Звездев. Добре познатият ни от малкия екран кулинар ще се включи в приготвянето на вкусотиите и ще издаде някои от тайните за вкусно направена храна. По обяд ще се проведе конкурса „Най-як балканджия“, в което еленчанини ще премерят сили през погледите на техните съпруги и всички гости. Празникът ще премине под звуците на българска народна музика. Песни и танци ще представят от читалищата в Елена,Школата по изкуства, ВГ „Соноре“, Капанска китка“ от село Гецово. Кулминацията ще бъде участието на певицата Нелина, която точно в 18:00 часа ще излезе на сцената заедно с ансамбъл „Сливен“. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов