Едвин Сугарев към реформаторите: Има неща, които са над персоналните ви интереси

Следващият ход на Костов е да поиска финансовото министерство за РБ. Командира решава нещата, а Радан му е говорител

Бях политически гарант на Иван Костов. Малко хора знаят, че той не беше член на партия и някой трябваше да поеме гаранцията му навремето. Тогава му дадох доверието си, но след време той предаде СДС за десет сребърника. Сега след като преговорите между ГЕРБ и РБ се провалиха Командира ще дирижира два сценария: Първият да постави абсолютно неприемливи условия, които няма как да се приемат от ГЕРБ. А вторият е търговия - да поиска максимално влияние в следващото управление, да извие ръцете на ГЕРБ, а сред приоритетите му е финансовото министерство, което да поиска за РБ,  коментира пред БНТ общественикът.

Това, което ГЕРБ  прави в момента е да опипа почвата, за да разбере с кого може да управлява. Аз съветвам РБ да се взема в ръце, защото друг вариант за управление, освен ГЕРБ-РБ-ПФ не съществува. Трябва да имаме отговорност към този народ, коментира още народният представител в 7-ото Велико народно събрание и 36-ото и 37-мо Обикновено народно събрание.

Аз ще ги попитам, отново ли ще дадат властта в ръцете на тази мърлява коалиция от модела "КОЙ"?, категоричен бе Сугарев. България има нужда от стабилност, за да излезе от тресавището, в което я вкара правителството на Орешарски.

ГЕРБ се поставя в много трудно положение от останалите партии, а РБ не реагира като нещо цяло. Надеждата да извиват ръцете на Борисов, за да правят каквото си искат - това са граници, които не трябва да се преминават. Лидерът на ГЕРБ по-скоро би отишъл на нови избори, отколкото да допусне това. РБ рискува да се разпаднат. Иван Костов решава нещата в коалицията, а Радан Кънев е говорителят му, коментира Едвин Сугарев.

Неслучайно ГЕРБ не приеха офертата на ДПС. Предложението им да не се закачат кадрите им е безумно. Историята е доказала, че всеки, който се е прегърнал с тях след това става политически покойник.

Огромно унижение би било да бъдеш в коалиция с човекът наричал лидера на ГЕРБ трафикант на наркотици. Нормалната мяра изключва коалиция с такъв субект, така Сугарев определи евентуална коалиция ГЕРБ-ПФ-ББЦ-АБВ.

Нямам телефона на Радан Кънев, с него съм на "здравей - здрасти". Аз съм друго поколение, призна Сугарев пред БНТ. Той добави, че познава Меглена Кунева, но няма и нейния телефон. "Реформаторите трябва да разберат, че има някои неща, които са над техните персонални интереси", коментира Сугарев преговорите за евентуална коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Едвин Сугарев категорично се обяви против варианта ББЦ да влезе в коалиция с ГЕРБ. "Бареков обиждаше Бойко Борисов как ли не. Има някои морални норми, които не бива да бъдат прекрачвани", обясни още едно от най-знаковите лица на прехода. "Иван Костов не би се оттеглил така. Той стои зад Радан Кънев", заяви Сугарев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов