Местните власти разкараха още пет стари трошки, изоставени по улиците на Велико Търново

Мисия

16-10-2014, 11:18

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изоставени трошки отново пълнят улиците на старата столица

След като Velikotarnovoutre алармира, че отново стари возила загрозяват облика на града, общината предприе мерки

Община Велико Търново продължава да прочиства града от изоставени автомобили, които гният по улици, междублокови пространства и парко места. От общинския пресцентър съобщиха, че само през вчерашния ден принудително са били преместени още 5 трошки. Те са откарани на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване, където могат да останат до 14 дни. Собствениците, желаещи да си приберат обратно излезлите от употреба превозни средства, трябва да заплатят таксата за репатриране и престой на общинската площадка.

Комисия, назначена със заповед на кмета Даниел Панов продължава да инспектира различни части на града, за да установи има ли изоставени коли. Ако общинарите се натъкнат на такава, издирват собствениците, издават предписания за доброволно освобождаване на общинската и държавна площ, и ако това не се случи принудително преместват возилото.

До момента комисията  е установила наличието на 250 изоставени коли, заемащи общинска площ. От тях са издирени собствениците на 95,  на които са изпратени предписания. 40 от тях вече са изпълнени. Издадени са 37 заповеди на Кмета на Община Велико Търново, за принудително преместване.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов