Галена и Галин вдигнаха истински палат край Велико Търново

Велико Търново Лайф

11-10-2014, 11:13

Снимка:

в-к "Борба"

Автор:

velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Прокурорската проверка и Строителният контрол не открили нередности при строителството на дома, който се простира на 1900 квадратни метра

Приключили са проверките на Окръжна прокуратура - Русе и Регионалната дирекция за национален строителен контрол относно строителството на фамилната къща фолкпевицата Галена и съпругът й - бизнесмена Галин Анастасов. Никой от проверяващите не е открил нередности около градежа на палата, който се намира в покрайнините на кв. Картала в старата столица.

В свой материал, областният вестник "Борба" разказа за дома на семейството, след като Галин за пръв път допуснал репортерски екип зад вратите на имота си. 

„Няма основания за образуване на административни и административно-наказателни производства. Няма нарушения на Закона за устройството на територията”, се казва в документ на Министерството на инвестиционното проектиране и дирекция „Национален строителен контрол”, изготвен съвсем наскоро и подписан от инж. Петя Бакалова – началник при РДНСК Северен Централен район. Така къщата вече има акт 14 и 15, а скоро ще получи и удостоверение за въвеждане в експлоатация.
ДО ИМОТА НА ГАЛИН И ГАЛЕНА СЕ СТИГА ПО ЧЕРЕН ПЪТ ОТ КРАЯ НА КВАРТАЛА В БЛИЗОСТ ДО СКАНДАЛНО ИЗВЕСТНИТЕ 53 ДКА БОРОВИ ГОРИ, които са заградени. „Не съм си купил земята след заменка, нито съм извършил сделки с общината или някоя друга институция, нито съм изсякъл дървета – напротив, по проект имам озеленяване с десетки дървета и ще го изпълня. Нямам нищо общо с тъмни сделки с общината, нито съм участвал”,  обяснил пред "Борба" Галин. 
Ограда от ковано желязо и ловно стрелбище са първите неща, които се забелязват.
ДОМЪТ НА ГАЛИН И ГАЛЕНА Е РАЗПОЛОЖЕН ВЪРХУ 5, 5 ДКА. Къщата е близо 1900 кв. метра, а останалите 4 дка остават свободни и ще бъдат засадени с дървета и храсти. Зад нея има стилно барбекю, а отпред е направен басейн с джакузи и детски кът. Край сградата са направени алеи, в момента се подготвя и цялото дворно пространство, аранжирано дизайнерски. Палатът е съобразен изцяло със съвременните концепции за зелен дом. Материалите за изграждането му ще снижават до минимум разхода на енергия, като част от захранването ще се осъществява от възобновяеми източници. Според Галин все още не било изчислено колко точно ще струва палатът.
„Имам 11 спални и поне още толкова стаи. Автор на проекта е арх. Пламен Иванов. Можеше да направя къщата на фирмата си, за да избегна данъците, но я строя като физическо лице. Не мога да си позволя да правя нещо незаконно, тъй като сме достатъчно известни, а тук са вложени много средства, които няма как да рискувам. Строителното разрешение ми е издадено преди 4 години от арх. Елена Абаджиева”, обяснил Галин.
Зданието може да накара даже хората с най-висок стандарт да затаят дъх. През централния вход се влиза в огромно преддверие, откъдето се извиват дъгообразно две стълбища до втория етаж, които напомнят интериора на култовия дворец на Чаушеску в Букурещ. Вътрешните стени са шумо- и топлоизолирани, а външният интериор и облицовките от бял врачански варовик допълнително подчертават мащабите. В къщата има фитнес и няколко огромни дрешника, в които трябва да се поберат многобройните тоалети на известната певица и нейния съпруг.
ИМОТЪТ СЕ СТРОИ ОТ 5 ГОДИНИ, КАТО ДОСЕГА Е БИЛ ОБЕКТ НА НАД 15 ПРОВЕРКИ. „Нямаме проблем, всеки се убеждаваше на място, че всичко ни е наред, и си караме по проектите. За къщата се заговори покрай протестите за изсичането на гората. Да ви кажа честно, аз никога не бих посегнал на дърветата, нито бих правил заменки и не искам да ме намесват, но така се получава, покрай сухото гори и суровото. 
По документи имотът му не попада в международната екологична мрежа „Натура 2000”, а строежът покрива и изискванията на Общия устройствен план на града.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов