Областният лидер на МГЕРБ – Велико Търново е най-големият индивидуален дарител на Регионалната библиотека

Царевград Търнов

09-10-2014, 12:45

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

От ГЕРБ оказват редовна подкрепа на местната самодейност, култура и изкуство

Областният координатор на МГЕРБ Деян Хаджийски към момента е най-големият индивидуален дарител на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“, съобщи нейният директор Иван Александров. Последните нови издания, с които фондът на библиотеката се е обогатил, благодарение на Хаджийски, са томове на издателство „Захари Стоянов“.

Областната организация на ГЕРБ пък е сред най-редовните дарители. Само за последните 2 години, екс депутатите Евгени Стоев и Мирослав Петков, трикратно даряваха на книгохранилището български и световни издания. Книги, осигурени от ГЕРБ – Велико Търново получиха и няколко читалищни библиотеки в областта.

Традиционно, областната структура на ГЕРБ оказва подкрепа на местната самодейност, култура и изкуство. Последният значителен жест бе към великотърновският хор „Кантилена“, като партията осигури транспорта, за да могат близо 30 души да пътуват до Хърватска. Там хорът взе участие в ежегодния Фестивал на изкуствата, в който се изявиха артисти от цял свят. В престижния форум „Кантилена“ единствен представяше България. Хористите изпълняваха български обработен фолклор и православни песнопения.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов