Още няма повдигнати обвинения срещу доктора, хванат с 300 белязани лева

Крими

08-10-2014, 13:29

Снимка:

"Янтра ДНЕС"

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха доктор с белязани пари

Идната седмица агресивният хирург може да се върне при оперираните пациенти

Все още няма повдигнато обвинение срещу хирурга, който преди повече от седмица бе хванат с белязани 300 лева, които поискал от детето на оперирана пациентка. Изнудването накарало момчето да отиде в полицията. От там устроили капан на доктора и той бе показно изведен с белезници от Втора хирургия в областната болница.

Поради страх да не се повтори историята с „бебето от фризера“, от която цинични доктори излязоха чисти, прокурорите в старата столица отказаха да искат задържане на лекаря. Без обвинения и без никаква ограничителна мярка, той се разхожда свободен из улиците на Велико Търново. Бил е приканен от шефа на хирургичното отделение да излезе в платен отпуск, който обаче изтича идната седмица. Заради бездействието на държавното обвинение, в момента ръководството на болницата няма никакви мотиви да отстрани Калин Везнев. Той може би ще се върне на работа.

Междувременно обаче поведението на доктора се е оказало обединяващо – няколко потърпевши са се открили и групирали, научи Velikotarnovoutre.bg. Различните хора се оплакват от изнудване и дори физическа саморазправа. Става ясно, че сигнал за агресия срещу доктора е бил подаван дори и на спешния телефон 112.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов