Детска площадка направиха жителите на Бяла черква в Павликени

Площадката е предзназначена за деца от 3 до 12 години

Детска площадка създадоха със собствен труд и финансова подкрепа от Община Павликени жителите на град Бяла черква. Идеята е реализирана по програма „Местни инициативи“, за която в бюджета на общината бяха предвидени 20 000лв.

Откриването на детската площадка направиха инж.Емануил Манолов и Албена Тодорова, кмет на възрожденския град.

За да се изгради площадката, е разчистен терен, който е замърсен с битови отпадъци. Оформен е детски кът като са монтирани съоръжения за игра, пейки, кошчета, а цялото пространство е оформено с декоративна растителност. Монтирана са люлка, пързалка, клатушка, оформен е пясъчник и е поставена ограда.

Специален надпис предупреждава, че детската площадка е за деца на възраст от 3 до 12г., но е препоръчително те да играят под родителски надзор.

Общата стойност на проекта е 4130лв, от които 2794,00 лв. са финансирани от програмата „Местни инициативи”. Останалата сума е събрана чрез дарения и чрез доброволния труд на живеещите в града.

Хората от квартала вече са избрали и свой отговорник, който ще следи за реда и опазването на новата придобивка.

Общо 6 проекта на кметствата бяха одобрени за финансиране през настоящата година по общинската програма. Кандидатстваха кметствата от цялата община, като проектите им можеха да бъдат с максимално допустима стойност до 4000лв.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов