Изслушват експертиза по делото срещу Емилия Масларова

Масларова е обвинена за престъпление по служба за присвояване в големи размери при строеж на социална сграда в Стара Загора

Делото срещу Емилия Масларова в Софийски градски съд продължава с изслушване на експертизата за електроинсталации и ВиК, както и с чертеж от община Стара Загора.

Срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова е повдигнато обвинение по чл. 203, чл. 206 ал. 4 от Наказателни кодекс заради това, че е извършила престъпление по служба, за присвояване в големи размери. По делото освен Емилия Масларова други обвиняеми са Иван Кръстев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев, Росен Стефанов. Според адвокатите на обвиняемите в изготвеното заключение на експертите има множество неточности. Те твърдят, че изготвената експертиза е предубедена и не дава отговор на основния въпрос, който е поставен от съда. Според други адвокати, не се разбирало дали вещите лица са експерти или са юристи, или икономисти, тъй като според адвокатите – вещите лица са си позволили да дават отношение за това дали е бил спазен закона, което според защитата не влиза в техните компетенции. Защитата отправи искане за назначаването на нова експертиза, от нови вещи лица. Заседанието по делото срещу Емилия Масларова продължава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов