Президентът: Гласувайте масово!

Политиците да имат ясното усещане за спешност и отговорност, призова Росен Плевнелиев

Президентът отправи призив към българските граждани да се възползват от правото си и масово да гласуват на предсрочните парламентарни избори.

„Моля гласувайте мощно, гласувайте всички, гласувайте масово, защото тези избори са важни и те определят бъдещето на България за много години напред”, заяви държавният глава, след като самият той гласува.

„Народът е обединен като един по много въпроси. Всички искаме работа и достойно заплащане искаме институции, които са отворени, ефективни и гарантират правилата за всеки“, каза още той.

„Искаме система на правораздаване, която раздава справедливост. Искаме модерна инфраструктура, искаме младите да останат в България, искаме, но трябва да си даваме сметка, че само заедно можем да постигнем тази цел и така, както сме обединени в целта трябва да се обединим и в средствата, а средствата за да постигнем демократична европейския и просперираща България, е да гласуваме заедно, единно, всеки по съвест, но всички заедно“, призова Росен Плевнелиев.

„Аз ще продължа да работя много и посветено, защото България има нужда от работещ парламент, избран от народа“, добави той и посочи спешната нужда от реформи – „пенсионна, в здравеопазването, в енергетиката, която е пред инфаркт, в сектора за сигурност, а защо не и в закона за референдумите“.

„Никакви избори повече, а отговорно отношение на политиците. Политиците да имат ясното усещане за спешност и отговорност. Удобно посочваме държавата, когато имаме проблеми, но само с колективна отговорност като нация можем да вървим напред. Не може да се изисква само от политиците, ако народът не гласува“, подчерта президентът, пред „Нова телевизия“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов