Делото за въоръжения грабеж в прохода "Хаинбоаз" отново бе отложено

Крими

03-10-2014, 16:11

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Следващото заседание ще бъде на 12 ноември

Великотърновският Окръжен съд отложи делото за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз за 12 ноември. Днес пред магистратите трябваше да се се явят десетима свидетели, нот тях дойдоха едва трима. И трите лица имат отношение към продажбата на автомобила БМВ на обвиняемите. Свидетелите обаче не разпознаха купувача на превозното средство в някои от лицата в залата, но едно от изслушани лице заяви, че сред купувачите е имал чужденец , който не говорел добре български.

Днес в съдебната зала трябваше да бъде изслушана съдебно-счетоводна експертиза, която бе поискана от защитата. От фирмата за разпространение на цифрова телевизия и интернет с писмо отказали съдействие на вещите лица, тъй като поисканата информация била търговска тайна
Адвокат Митко Минев поиска да бъдат изслушани вещите лица, изготвили съдебно-балистичната експертиза, за да се изясни съпричастността на подзащитния му Ивайло Василев по отношение на употребата на оръжие. Защитата поиска да бъде разпитана Росица Миткова, която е живяла на семейни начала с обвиняемия Бойчо Тодоров. 
Съдът определи да се прочетат заключенията на вещите лица, редовно призовани за днешното съдебно заседание, да се призоват неявилите се свидетели и да се изиска справка каква длъжност заема лицето, подписало изпратеното от фирмата за разпространение на цифрова телевизия и интернет писмо. Съдът наложи на изпълнителния директор на фирмата глоба от 300 лева за неоказване на съдействие на вещите лица и разпореди да му се изпрати писмо с разяснения за действията на гражданите и юридическите лица по НПК. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов