Мария Капон: Поведението на политическия елит към бежанците е срамно

95 процента от бежанците, които са в България бягат, за да спасят живота си и нашата страна е транзитна по пътя им

95 процента от бежанците, които са в България бягат, за да спасят живота си и нашата страна е транзитна по пътя им. Няма как да имаме на 2000 км от нас война, в която кюрдите са основният важен фактор, и те да не искат да минат през България. Тези хора са транзит, защото искат да отидат в някоя по-добра държава, където със сигурност не е като нашите условия с 65 лева издръжка”, каза Мария Капон, водач на листата на Коалиция „Десните” във Велико Търново в предизборен диспут по бТВ на тема Застрашават ли джихадистите националната ни сигурност и адекватна ли е външната политика на държавата спрямо бежанците?”.

„Срамно е цялото поведение и на политическия елит, и на определени среди към бежанците, каза още Мария Капон и допълни - България многократно е доказвала в историята своето хуманно отношение. Както е приемала арменците, които са били гонени, така както е спасила евреите, и днес страната ни има основна роля. Тя е да помогне на тези хора, които бягат и за които е важно опазването на живота им.”

„България не може да се смири. Ние сме се покрили едва ли не. Някакви хора казват, ей така трябва да се снишим. Не може да се снишим, това е срамно. Когато се случи атентата в Сарафово, ние с нищо не бяхме предизвикали ситуацията? Затова трябва силна и ясна битка срещу тероризма. „Десните” сме работили за това години наред и трябва да е ясно, че сме член на НАТО и на ЕС. От тук нататък в Алианса ще изпълним тази мисия, която е най-добра за нас. Срещу тероризма трябва да се борим всеки ден.”, каза още Мария Капон.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)