Велико Търново отбеляза Европейския ден на езиците

Мисия

29-09-2014, 14:21

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученик от Пловдив стана математик №1 в Европа

Шестокласниците имаха за задача да изработят постер на тема „Езиковото разнообразие в Европа“

 Европейският информационен център във Велико Търново се включи в отбелязването на Европейският ден на езиците на 26 септември. Съвместно с ученици от СОУ „Емилиян Станев“ за втора поредна година празникът беше отбелязан. Шестокласниците имаха за задача да изработят постер на тема „Езиковото разнообразие в Европа“ и да представят и дискутират своите идеи със съучениците си. Срещата имаше за цел да насочи вниманието на учениците към богатото езиково и културно разнообразие в Европа и света и да провокира интереса им към други държави и култури като ги насърчи да изучават чужди езици. Изработените плакати от срещата през 2014 г. ще бъдат изложени в Европейски информационен център през месец октомври

На 26 септември беше отбелязан Европейският ден на езиците. Целта на този ден е да се повишава осведомеността за използваните в Европа езици, да се насърчава културното и езиковото многообразие и да се стимулира изучаването на езици през целия живот. 
Навсякъде в Европа се организират мероприятия, които целят да мотивират повече хора от всяка възраст да научат нов език или да достигнат по-добро ниво на вече познат език.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов