Най-младите кандидати от ГЕРБ организираха спортен празник на тенис кортовете във Велико Търново

Деян Хаджийски и Станислава Стоянова играха с най-добрите

Десетки млади великотърновци се събраха в неделя на кортовете на Тенис клуб „Барс“ в старата столица. Там професионални тенис инструктори даваха безплатни уроци на желаещите да направят първи стъпки в този спорт. Това се случи по инициатива на най-младите кандидати в листата на ГЕРБ от В. Търново – Деян Хаджийски, Станислава Стоянова и Георги Давидов. В продължение на няколко часа младежите усвояваха основите на тениса. По-напредналите пък влязоха в истински оспорвани мачове.

Овациите обра областният младежки лидер на ГЕРБ Деян Хаджийски, който е пети в парламентарната листа. Хаджийски демонстрира завидно майсторство и буквално обстрелваше опонентите си с перфектни начални удари. Младите да са активни – както социално, така и физически, е една от целите на областната организация на МГЕРБ, обясни Хаджийски. Партия ГЕРБ винаги е отделяла голямо внимание на спорта, категоричен бе той по време на своеобразния празник при тенис кортовете. Петият в листата посочи, че именно правителството на Борисов въведе иновативни проекти за спорт на децата още в детските градини. Благодарение на това хиляди момиченца и момченца от В. Търново и страната безплатно тренираха гимнастика, баскетбол, футбол и др. Около 20 общински и 6 държавни спортни училища пък бяха възобновени у нас, при управлението на ГЕРБ, като едно от тях е и школото във В. Търново, припомни Деян Хаджийски. ГЕРБ има виждане и дългосрочна политика за спорта, която трябва да се продължи, категорични са младите, според които по времето на тройната коалиция са създадени проблеми дори и в този сектор.

„ГЕРБ винаги е подкрепяла и насърчавала личностното и професионално развитие на българските младежи. Не случайно най-голямата младежка организация в страната е именно Младежи ГЕРБ, чиито членове наброяват около 13 000 души“, каза Станислава Стоянова, също кандидат за депутат и член на НИС на младежката организация. Тя припомни множеството спортни съоръжения, площадки и зали изградени по времето на Борисов, като даде за пример емблематичната за българския спорт зала „Арена Армеец”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов