Конкурсът "Сребърна Янтра" може да се наблюдава онлайн в интернет

Велико Търново Лайф

27-09-2014, 14:38

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изпълнители от 10 държави ще се конкурират в XII-тото издание на "Сребърна Янтра"

На сцената на МДТ "К. Кисимов" 80 изпълнители показват своя талант

Вчера бе открито 12-то издание на Международния конкурс за млади изпълнители "Сребърна Янтра". Той се провежда в Музикално драматичния театър "К. Кисимов" във Велико Търново.

Негови организатори са сдружение "Сребърна Янтра - 2003", Община Велико Търново и детско естрадно студио "Румина" при Военен клуб. Провежда се под патронажа на кмета на старата столица инж. Даниел Панов. Директор на конкурса е Румяна Начева. 

В музикалната надпревара участват 80 изпилнители, родом от 10 държави. Те ще се състезават в 4 възрастови групи. Най-добрият ще грабне голямата награда Гран при.

Най-многобройна е групата от Малта, следвани от Румъния и Италия. За първи път в "Сребърна Янтра" ще имат участие и изпълнители от Англия и Хърватия.

Най-малкият участник е едва на 5 години. Кристиян Менев е възпитаник на  студио "Румина".

След българските участници е "Гласът на България" Стилияна Христова, деца от "Големите надежди" и "Шоуто на Слави".

Официалните гости вчера бяха Нелина Църова, директор на дирекция "Култура" в Община Велико Търново, бизнесменът Цветан Цветанов, който осигурява Гран при на конкурса, съпругата му Аксиния Цветанова, член на УС на сдружение "Сребърна Янтра" и др.

Вечерта откри Ванеса Илиева с изпълнение на песента "Янтра", музикалната емблема на конкурса.

Конкурсът "Сребърна Янтра" може да бъде наблюдаван директно в реално време от интернет и всеки може да се наслади на него на адрес http://www.livestream.com/popmtv, но, който има възможност нека отиде и види на живо младите таланти на България. Финалът на музикалната надпревата е утре - 28 септември.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов