Тече кампания за предаване на електическо оборудване във Велико Търново

До 14:00 всеки желаещ може безвъзмездно да предостави електрически уреди, излезли от употреба

Днес от 09:00 часа започна за трета поредна година кампанията за предаване и събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Има два пункта на които великотърновци ще могат да подарят излезли от употреба и непотребни за домакинството уреди. В квартал „Бузлуджа” на паркинга пред микро пазара и на обръщалото на автобусите в квартал „Картала”. Ще бъдат поставени контейнери, в които гражданите ще имат възможност безвъзмездно да оставят излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Целта на инициативата е да предпази от замърсяване градската и крайградската зона.

Предаването на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване на лицензирана компания дава възможност за неговото почти пълно рециклиране и превръщането му в полезни суровини за индустрията.

Великотърновска Община притежава екологичен сертификат ISO 14001и в изпълнение на екологична политика  събира и предава на фирма „Ровотел” излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване. По този начин общинска администрация реализира политиката си за поведение, щадящо околната среда и даваща възможност за устойчиво развитие.

Предаването ще продължи до 14:00 часа. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов