Инициаторът на Любовен референдум изпя любовна загадка

Велико Търново Лайф

26-09-2014, 22:34

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Изключително красива млада актриса щяла да е в главната роля във видеото към новата песен на Савов

Третата песен на музиканта САВОВ ще зазвучи в родния ефир на 1 октомври – Международен ден на музиката. Парчето бе напълно готово още преди две седмици, но в момента „отлежава“, шегува се САВОВ. Музикантът, който преди повече от година запали цялата страна по своя Любовен референдум, е автор и на текста, и на музиката в новата си песен. Тя е наречена „Искаш ли“ и по думите на САВОВ, текстът оставя отворен финал. Всъщност в "Искаш ли" се съдържа загадка.

„В песента отново се пее за любов, но този път лирическият герой е отхвърлен по неясни причини. Това обаче не се разкрива веднага... Не и още при първото слушане“, коментира САВОВ. По думите му, той е оставил място за поне 3 правдоподобни версии за тълкуване на съдържанието и посланието на историята, и на нейните герои. Текстът на САВОВ дава поводи и свобода за фантазия. „Слушайки текста, човек би могъл да предположи, че Той ще се появи всеки момент, или пък, че може да не дойде изобщо, че просто си измисля всичко и дори, че е умрял“, е загадъчното обяснение на музиканта. Всеки ще открие такъв завършек на историята, който отговаря на собствения му вътрешен свят, отсича САВОВ.

Така или иначе, финалът, който авторът е избрал за себе си, ще стане ясен на публиката едва след появата на видеото към "Искаш ли", което ще е готово до края на годината. Клипът отново ще бъде като мини филм, и отново ще е по идея и сценарий на музиканта. Единственото, което засега споделя САВОВ, е че и този път главната роля ще е поверена на млада, изключително красива българска певица и актриса.

"Искаш ли" е мелодичен поп, в типичния за САВОВ лиричен стил и звучене. По аранжимента авторът е работил съвместно с Алекс Нушев в неговото студио в София. Важна част от песента е и завладяващото соло на цигулка, изсвирено по прекрасен начин от първата цигулка на великотърновския театър - Светослав Алексиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов