С тържествена церемония в Стопанска академия стартира новата учебна година

Новините

23-09-2014, 18:39

Снимка:

СА "Д.Ценов"

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мениджъри с дипломи от Свищов искат и втора магистарура от там

По традиция, на академичното тържество за официалното откриване на новата учебна година бяха наградени отличниците

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” посрещна своя 79-ти випуск, съобщиха дне от висшето училище. Новата академична 2014/2015 година бе открита с официална церемония в аулата.

Приветствено слово към първокурсниците и към академичната общност от името на академичното ръководство поднесе проф. д-р Теодора Димитрова – зам.-ректор по студентска политика и академично развитие. Тя подчерта, че Стопанска академия е създадена, развива се и се утвърждава не къде да е, а в Свищов – „столицата на икономическото знание в България”, в първия освободен град, градът на Алеко Константинов, градът на автора на българския химн Цветан Радославов, градът на първия български финансов министър Григор Начович, градът на множество дарители, будители и просветители. Откроявайки светлата личност на Дарителя – Димитър Ценов, завещал преди 102 години цялото си имущество за създаване на висше търговско училище в родния му град по подобие на германските висши училища, в което да се преподават финансови науки, търговски науки банково дело и застраховане. По традиция, на академичното тържество за официалното откриване на новата учебна година бяха наградени отличниците на випуск 2014г.

Наградата на Ректора и академичното ръководство – почетен знак „Отличник на Стопанска академия”, грамота и 1000 лева проф. д-р Величко Адамов връчи на Ирина Пъшева от спец. „Счетоводство и контрол” за постигнат среден успех от следването 6.00 и успех от държавния изпит 6.00. Ректорът връчи и наградата на Фондация „Димитър Ценов” при Стопанска академия. Тази година наградата си поделиха Сияна Боева – спец. „Икономика на туризма” и Дияна Ефтимова – спец. МИО, постигнали еднакъв успех от годините на следване 5.96 и 6.00 от държавния изпит.

Наградата на Общински съвет – Свищов инж. Майсторов връчи на Иван Ламбев – спец. „Застраховане и социално дело”, постигнал среден успех от следването „отличен” 5.98 и от държавен изпит 6.00. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов