Заместник - кметът Ганчо Карабаджаков откри VIII Mеждународен фестивал на военните оркестри

Новините

21-09-2014, 17:53

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Синтез между армията и изкуството

„За мен е истинска чест и огромно удоволствие да ви приветствам в Старата българска столица Велико Търново за осмото издание на Международен фестивал на духовите оркестри.

Този уникален за България фестивал показва по забележителен начин синтеза между армията и изкуството, между строгите ритуали импровизацията. Той ни показва колко много са възможностите за създаване и интерпретиране на изкуството. Дава ни възможност да опознаем други култури и традиции.

Фестивала доказа своята жизненост и зае полагащо му се място сред водещите международни културни събития в наситеният и богат календар на Велико Търново.

Той е сред най-чаканите и обичани събития за нашата общност, за взискателната ни и компетентна публика, както и за многобройните ни гости от цял свят“- заяви г-н Ганчо Карабаджаков по време на церемонията по откриването на фестивала.

„Благодаря на Фондацията и на всички, които усилено и усърдно работят по подготовката и реализацията на този фестивал. Техните усилия се материализират по един красив и незабравим за много хора начин.

Благодаря на командването на Национален военен университет  „Васил Левски” за безупречното партньорство и на това прекрасно събитие.

Пожелавам на всички участници в Осмият международен фестивал на военните оркестри успешно представяне, много приятни моменти и поне един незабравим спомен от уникалната атмосфера на Велико Търново“-каза заместник кмета на общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов