Уникална инсталация за Нощта на Самоводската чаршия

Велико Търново Лайф

20-09-2014, 10:09

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Уникално светлинно лазерно шоу във Велико Търново за Деня на Независимостта

Събитието започва в 18:00 часа

Тази вечер ще се проведе "Нощта на Самоводската чаршия". Събитието е вече традиционно за старата столица. В 18:00 часа ще бъде поставена специална инсталация, която ще покрива цялата улица и ще създаде уникална атмосфера. Там ще бъдат раздадени свидетелствата на завършилите Лятното училище по занаяти. 

В 20:00 часа на сцената ще излезе музкалната група OVERGROUND BRASS BAND. Великотърновци и гостите на събитието за първи път ще чуят изпълнението на създадената от бенд лидера Даниел Лазаров през тази година в Стара Загора група, която съчетава Funk, Fusion, Brass, Pop and Jazz. Формацията с богата брас секция от млади изпълнители ще представи музика на Youngblood brass band, Mezzoforte, Daft Punk, Electro Deluxe, Pharell Williams, Blackstreet и много други световно известни групи и изпълнители.

По същото време на откритата сцена  Rehau stage на Клуб „Таралеж“ ще се  прожектира видео арт и пърформанси от изминалите издания на Арт резиденция "Старото училище" - Горна Липница.

Цялата вечер ще останат отворени всичките 16 работилници, а майсторите ще демонстрират своите умения на любопитните посетители. Занимаващите се с приложни изкуства, смаят присъстващите с авторските си бижута и аксесоари.

За първи път Нощта на Самоводската чаршия се организира през 2011 г. от Общинска агенция по туризъм “Царевград Търнов” с подкрепата на Община Велико Търново и в партньорство с Арт клуб “Таралеж”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов