Вандали изгориха дървен павилион, част от творбите от Европейската архитектурна асамблея

Крими

15-09-2014, 13:36

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поредна вандалска проява във Велико Търново

Само преди месец беше унищожена друга инсталация "Камера обскура"

Дървена архитектурна инсталация във Велико Търново изгоря тази нощ до основи, информира Нова телевизия. Проектът е част от Европейската асамблея по архитектура. Тя събра над 550 чуждестранни студенти и техните проекти в старата столица. За по-малко от месец обаче това е вторият случай на палеж на атрактивните инсталации.

Дървеният павилион е сред многото нестандартни проекти, разположени на различни места в старата столица. Късно снощи обаче вандали подпалили конструкцията, която е до входа на историческия музей и архитектурното творение изгаряло до основи. Авторите на проекта са в шок от случилото се.

Вандалската проява и посегателството над творчеството, авторството и таланта на младите архитекти предизвика възмущение и недоволство сред гостите и жителите на Велико Търново.

Само преди месец заради вандали изгоря и друга архитектурна инсталация - дървен павилион „Камера обскура“ край паметника на „Асеневци“. За съжаление конструкциите не могат да бъдат възстановени, тъй като организацията не може да предостави необходимите средства.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен