Фестивал на лимеца във Велико Търново

Новините

12-09-2014, 19:25

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Габрово с фестивал на хартиените фенери

Вход свободен

Билкари и специалисти по здравословно хранене от цялата страна ще се съберат във Велико Търново за национален фестивал на лимеца и живите храни. Форумът се провежда за трета поредна година във старопрестолния град и това дава основание Велико Търново да се смята за българска столица на древната пшеница, убеден е организаторът Емил Елмазов. Фестивалът ще се проведе на 13 септември, събота от 10:00 часа на улица. „Ниш” №5 във Велико Търново. Входът е свободен.

Последните научни изследвания за лимеца, здравословни рецепти, добавките в хлебопроизводството, тайната на живите закваски и още много други теми са включени в богатата  програма.

Елмазов съветва потребителите да бъдат внимателни, защото на пазара има вносен лимец, който не притежава свойствата на родния. Добрата новина за хората, които държат да се хранят здравословно е,че цената на  древната пшеница пада и вече е много достъпна.

Лимецът помага при редица заболявания. Редовната му консумация облекчава проблеми с  простатата, високото кръвно налягане и други, категовричен е организаторът.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов