Съветниците на Стара Загора ще реорганизират градския транспорт

Мисия

11-09-2014, 07:27

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Ще приемат и бюджета за първите 6 месеца, общината отчита 50 млн приходи

Градският транспорт в Стара Загора да стане изцяло общинско предприятие предлага на Общинския съвет кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Предложението ще се гласува днес на сесия на Общинския съвет.

Понастоящем в Община Стара Загора общественият транспорт се осъществява с тролеи чрез общинското дружество "Тролейбусни превози" и с автобуси чрез частната"Автобусни превози - Стара Загора" ООД, която изпълнява градски и междуселищен превоз на пътници.
Ще бъдат закупени и 50 нови автобуса с цел осигуряване на по-удобен и по-качествен градски транспорт.

Сред основните точки сесията ще бъде представянето на бюджета за първите шест месеца. Според председателя на местния парламент Емил Христов, общината е в добро финансово състояние и няма поводи за притеснения.
До момента приходите на местната администрация са почти 50 млн.лв., а разходната част се изпълнява съгласно приетия бюджет за тази година. По думите на Христов, консервативната политика на общината по отношение на бюджета не е за сметка на социалните ангажименти или на качеството на проектите.

Друго, което ще разгледат местните общински съветници е въпросът с придобиването на сградата на Отрезвителя от общината.

На сесията ще бъде разгледана кандидатурата за почетен гражданин на Стара Загора. В навечерието на 5 октомври, са постъпили три предложения – на Димо Бухчев, Пенка Касабова и Захарий Княжески.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов