6 000 лева за ин витро процедури в Павликени

Велико Търново Лайф

06-09-2014, 09:25

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Искам бебе" настоява за повече опити за "ин витро" процедури

До броени дни ще бъдат обявени одобрените кандидати

До 30 юли се приемаха документите за кандидатстване по фонд "Ин витро" в Община Павликени. През тази година в общинският бюджет са предвидени 6000 лв. за финансиране на семейни двойки, които имат репродуктивни проблеми на територията на общината.

В правилника за финансовото подпомагане се предвижда, всяка одобрена двойка да получи до 1000 лв., за да покрие част от разходите си по процедурите.

 Кандидатите за финансова помощ трябваше да са пълнолетни български граждани с постоянен и настоящ адрес на територията на общината през последните три години, да нямат данъчни задължения, да са завършили минимум средно образование, да са здравно осигурени и да имат месечен доход до три минимални работни заплати.

В началото на септември деветчленна комисия в състав: Д-р Станислав Стоев – Председател на ПК по здравеопазване и социални дейности, д-р Диана Аттарян - Мочкова – общински съветник, д-р Пламен Латев – общински съветник, Илийка Иванова – общински съветник, Иван Енев – общински съветник, Георги Серафимов – общински съветник,  Румянка Гавраилова – секретар на Община Павликени, Катя Димитрова – началник отдел „ХД” и Вилислава Тихинова – старши юрист в Община Павликени разгледа молбите. До броени дни ще бъдат обявени одобрените двойки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов