226 244 души във Великотърновска област имат право да гласуват на 5 октомври

Животът

05-09-2014, 13:07

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

В РИК Велико Търново са регистрирани 25 листи

На 2 септември приключи регистрацията на кандидат-депутатските листи на територията на 4 МИР, заяви Десислава Йонкова, председател на Районата избирателна комисия – Велико Търново. Броят на регистрираните листи в РИК Велико Търново са  25  – от които 18 партии и 7 коалиции. От тях с максимален брой кандидати в листите на тези на ГЕРБ, ДПС, Коалиция от партии НФСБ и ВМРО, БСП-лява България , Коалиция Десните, Нова алтернатива и ББЦ.

От 267 806 души в областта право да гласуват имат 226 244.  До 22.09 ще бъдат готови и избирателните списъци, по които ще се проведат парламентарните избори, заяви още председателят на РИК Велико Търново.

Във връзка с начина на протичане на предизборната кампания се забранява използването на агитационни материали , които застрашават здравето и живота на  гражданите, както и накърняват достойството им; забранява се използването на държавен и общински транспорт за агитация; забранява се провеждането на агитация в държавни учреждание и на работното място от страна на висшестоящи ръководители.

Десислава Йонкова припомни, че всеки, който желае да гласува по настоящ адрес трябва да подаде заявление до 20 септември. Ден по-рано пък изтича срока за заявлния от хора с увреждания, за откриване на подвижда урна. Ако 10 души прояват желание, ще бъде отворена мобилна секция, която ще посети инвалидите в домовете им.

„Купуването и продаването на гласове е престъпление!“ – подчерта Десислава Йонкова. По думите й това лого трябва да заема място 10% от всеки агитационен билборд или плакат. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов