Младоженци дариха пари за лечението на младия футболист от Павликени

Животът

05-09-2014, 09:28

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Набират средства за лечение на болен млад футболист

Кампанията продължава!

Преди половин месец започна кампанията за събиране на средства за лечение на младия футболист от Павликени Ангел Христов. Болестта, заплашваща живота му е изключително рядка – Сарком на Юинг. Саркомът е специфична форма тумор, която се развива много бързо. След лекарския преглед му е направена операция в столичната клиника “Токуда”. За съжаление са налице разсейки и това налага скъпо струващо лечение извън страната.

Младоженците Юлияна и Борислав дариха, събраните в деня на сватбата им 622 лева. Деца започнаха да изработват гривни за продан. Подкрепа на Ангел оказват и родителите на болно от детска церебрална парализа момиченце от Павликени. Учениците от Езиковата гимназия в Ловеч също дариха сума за лечението на футболиста.

Дарителници са поставени и в София.

„Няма по-голяма мъка, по-голяма болка от тази да чуеш, че детето ти страда от коварно заболяване за което са нужни много средства. И тежи, и боли, че за живота му е определена висока цена, а ти нямаш нужните пари. Вина, болка, страх...Това е живота на всяка майка изправена пред това изпитание.“-казва майката на Ангел.

До днес в дарителските сметки на Ангел са постъпили 23 335 лв. Сметка в евро 1315 евро. 400 лв е събраната сума до момента от благотворителния базар за Ангел. От дечицата - Ангели за Ангел има събрани 600 лв. В PayPal 270 евро. Сумата необходима за лечение е 50 000 евро. Борбата на Ангел продължава! 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов