Възрастни се учат да танцуват в безплатен курс

Започва нов модул от инициативата "Танцувай за здраве" на старейшините в ГЕРБ - Велико Търново

През септември стартира нов модул на проекта „Танцувай за здраве”, който от СГЕРБ започнаха преди три години. Инициативата е насочена към хора, на възраст над 50-те.

В продължение на 3 месеца, записалите се мъже и жени, ще посещават безплатни курсове по български традиционни танци, като ще танцуват 2 пъти седмично.

Желаещите да се включат могат да се записват на телефон 0888 67 93 65, всеки ден, във времето от 16 до 19 часа.  Условието, на което трябва да отговарят кандидатите е да са жители на община Велико Търново и да са навършили 50 години.

Инициативата „Танцувай за здраве” е в унисон с приоритетите на СГЕРБ за повишаване качеството на живот на възрастните хора, чрез по-висока социална и двигателна активност. Откакто преди 3 години бе сформирана първата група курсисти, по танците се запалиха много великотърновски пенсионери. Устойчива група от около 25 човека посещава всеки модул на проекта, информира областният лидер на СГЕРБ д-р Петя Илиева.

Великотърновските старейшини са една от най-дейните организации, работещи в подкрепа на възрастното население. Сред реално приложимите инициативи, които досега от структурата са провели, са безплатни курсове по компютърна грамотност, а също и обучение по английски език за безработни и възрастни. Безплатни профилактични прегледи срещу различни заболявания са също редовна част от работата на СГЕРБ в областта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов