Делегати ще оценяват на 2 септември постигнатото по кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019

Велико Търново, София, Пловдив и Варна са подали допълнените си кандидатури за втория етап от конкурса Европейска столица на културата 2019.

Наближава крайният срок за избор в конкурса за "Европейска столица на културата". На 4-ти и 5-ти септември международно жури ще избере най-добрата кандидатура, а на редовното заседание на Съвета на Европейския съюз през май 2015 г. министрите на културата ще вземат окончателното решение за определяне на български град, който да носи титлата „Европейска столица на културата“ през 2019 г. 
Преди това делегати, излъчени от международното жури, ще посетят всеки град-кандидат, за да се запознаят на място със свършената работа и подготовката на кандидатурите. 
На 29 август делегатите ще посетят София, след това на 30 август - Пловдив, на 1 септември - Варна, а на 2 септември - Велико Търново. В рамките на един ден, градовете -кандидати трябва да представят предимствата и достойнствата на техните проекти пред делегатите от журито. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов