Мария Капон е водачът на листата на „Десните“ във Велико Търново

До броени дни ще бъде обявена цялата листа

Мария Капон оглави листата на новоучредената коалиция „Десните“ във Велико Търново. В групата на демократите участват общинските съветници Пламен Радонов, инж. Николай Николов и Стефан Михайлов. До броени дни ще бъде обявена и цялата листа. По думите на Мария Капон в нея ще има широко гражданско участие.

Депутатът от 40-то Народно събрание заяви, че в периода на предизборната кампания няма да бъде инициатор на лични нападки и битки с водачите на другите листи. Тя подчерта, че те ще са й опоненти, а не врагове.

“Колкото повече десни водачи влязат в парламента, толкова по-добре. С всички, които имат дясно мислене, можем да си партнираме“-каза още тя.

Мария Капон  се обяви твърдо против създаването на Енергиен борд.  Според нея това ще доведе до размиване на националното управление в сектор енергетика.  Капон заяви, че контролът в тази сфера трябва да се осъществява само от Народното събрание. „Недопустимо е при липсата на Парламент да се създава Енергиен борд“ – категорична е тя.

„Десните“ смятат, че прозрачността в сферата на енергетика безпорно липсва. Те настояват да бъдат публикувани договорите за „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“. На бял свят трябва да излезе и стенограмата от Консултативния съвет при президента Росен Плевнелиев.

Капон осъди като „безпрецедентно“ изказването на служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Евентуалното 50%-но увеличение на тока, според нея е свързано с корпоративни интереси. За да бъде възродена българската икономика, трябва да бъде променен механизма за сформиране цената на тока, допълва още водачът на листата на „Десните“ във Велико Търново. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов