ГЕРБ - Никопол: Ще настояваме за финансов одит в Община Никопол

Съветниците от ГЕРБ - Никопол пожелаха успех на Мария Георгиева от АБВ

Факт е изборът на нов председател на ОС в Никопол. На извънредно заседание, провокирано от общинските съветници от ГЕРБ и още двама от БСП вчера бе снето доверието от Майдън Сакаджиев.  „Вчера в общинския съвет се случи демократичен акт” , каза Красимир Халов – председател на групата общински съветници от ГЕРБ-Никополпо повод свалянето на настоящия  и изборът на нов председател на местния парламент в Никопол. Той благодари на групата съветници, че са устояли на натиска, който им бе наложен.

„Потърсихме в новоизбраният председател Мария Георгиева човекът, който ще ни обединява и мисля, че тя ще се справи. Това ще бъде нашето основно изискване към нея. В ОбС Никопол вече ще има дебат, обсъждане и зачитане на мнението на общинските съветници, независимо към каква политическа партия принадлежат. Това беше фантастика в досегашната работа на ОбС Никопол. Смяната на председателя на ОбС в Никопол не е реваншизъм, а закономерен процес, който е закъснял. Макар да бяхме най-голямата група в ОбС не ни стигнаха няколко човека да направим това много по-рано”, каза Валерий Желязков, общински съветник от ГЕРБ и  бивш кмет на Никопол. ”Радвам се, че тези трима колеги от БСП имаха доблестта да се разграничат от начина на работа в този ОбС”, подчерта той.

Първото нещо, което трябва да се направи сега е да разберем какво е финансовото състояние на Община Никопол. „Ясно е, че те е много тежко. Ето защо, първата стъпка, която ще направим е пълен одит”, каза Красимир Халов. Той бе подкрепен от Валерий Желязков, който заяви: „Няма да търсим нещо, за което да се хване, за да обвиним някой.  Ако успеем да разберем, какво е финансовото състояние, само с помощта на финансовата дирекция на общината –  добре. Но, ако това не стане, ще предизвикаме одит.”, категорични са от ГРЕБ Никопол. Желязков изрази опасения, че собствените приходи на Община Никопол са паднали с 600-700 хиляди. Той бе категоричен, че няма да се бламират предложенията на кмета, които са добри за Общината, както е правено и до момента. Разликата е, че след смяната на председателя на ОбС, който”блестеше със своето отсъствие, вече ще се гарантира законовия ред при работата на местния парламент”, допълни Желязков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов