Организаторът на Любовен референдум навъртя фен клуб в Алма Матер

Велико Търново Лайф

26-08-2014, 15:38

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Готова е новата песен на великотърновския музикант

След като преди година си проби път до сърцата на хиляди хора в страната с Любовния референдум, който организира, музикантът Петко Савов вече събира фенове и във Великотърновския университет. От скоро дългокосият бард преподава класическа китара на възпитаниците на музикалната катедра към Педагогическия факултет в Алма Матер. Студентите го обожават, защото е талантлив, свеж, приятелски настроен и търпелив, разказаха млади хора.

Докато през лятото е бил свободен от академичната си дейност, Савов е успял да сътвори нов хит, научи Velikotarnovoutre.bg. Новата песен, която се казва „Искаш ли” ще се завърти в родния радио ефир навръх Международния ден на музиката - 1 октомври, обяви музикантът специално за Velikotarnovoutre.bg. Савов отново е автор и на текста, и на музиката, като парчето ще бъде с много модерно музикантско звучене, с изявени пиано и цигулка, и въздействаща намеса на симфоничен оркестър. Както и предходните два видео клипа на Савов, песента „Искаш ли” ще бъде заснета като филмов сценарий. Видеото ще видим в края на годината, обеща музикантът.

Тези дни великотърновецът зарадва болярите от ефира на БНТ, където участва в сутрешния блок с песента си „Признание”.

Именно това бе парчето, заради което през февруари миналата година Савов проведе във Велико Търново Любовен референдум, превърнал се в национална инициатива. Фирми, организации и хора от цялата страна се включиха, възприемайки призива на младия музикант да признават  чувствата си.

Любовният референдум всъщност стана причина да се създадат нови любовни двойки. Една от тях – Пламена и Христо от Враца станаха семейство Ценови точно на 14 февруари тази година. Като сватбен подарък Савов изпрати на младоженците своето „Признание”, на което бил и първият им брачен танц.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов