НВУ приема студенти по граждански специалности до 30 септември

Животът

25-08-2014, 17:18

Снимка:

НВУ

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Редовно и задочно обучение в три специалности предлага факултет „Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен.

Малко повече от един месец имат желаещите да кандидатстват в НВУ „Васил Левски”, след като от висшето училище обавиха, че приема на студенти бакалаври по граждански специалности ще продължи до 30 септември. Във факултет „Общовойскови” във Велико Търново се набират кандидати за редовно обучение в специалностите „Индустриален мениджмънт”, „Управление на ресурси и технологии – автомобилна техника” и „Управление на ресурси и технологии – въоръжение и бойни припаси”. 
Редовно и задочно обучение в три специалности предлага факултет „Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен. Младите хора могат  да кандидатстват за място в „Комуникационна техника и технологии”, „Компютърни системи и технологии” и „Компютърни технологии за проектиране”. 
Задочно обучение по „Автоматика, информационна и управляваща техника” и редовно и задочно обучение по „Електроника” и „Авиационна техника и технологии” е обявеният прием във факултет „Авиационен” в Долна Митрополия. 
Кандидат-студентите се състезават с оценка от държавен зрелостен изпит по математика, история и цивилизация, география и икономика или с оценката от конкурсен изпит по математика, история и география, положен в НВУ „Васил Левски” или други акредитирани висши училища през 2014 г. 
Кандидат-студентите, които не притежават оценки от посочените изпити, полагат общ тест, който заменя конкурсния изпит. Тестът се провежда при подаване на документите за кандидатстване. Записването се извършва след решаване на теста, при постигнат положителен резултат. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов