Детска ясла "Синчец" ще бъде пребазирана

Преместват я в сградата на Центъра за научно и техническо творчество

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и заместниците му Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, както и представители на фирмата изпълнител дадоха старт на проекта за ремонт и пребазиране на детска ясла №2. В момента детското заведение се намира на улица „Генерал Столетов" №40.

„Това е една от най-старите ясли в Стара Загора. В нея има около 65 деца. Проблем при нея е не само сградата, но и дворното пространство, защото то не отговаря на изискванията. През всички тези години са правени единствено козметични ремонти. Много дълго се търсеше вариант за подходящо място, защото това е единствената ясла в центъра", обясни заместник кметът Иванка Сотирова.

Яслата ще бъде преместена в бившата сграда на Центъра за научно и техническо творчество. Основният ремонт на сградата, изграждането на допълнителна пристройка към нея и пребазирането на яслата са на стойност над 1 млн. и 40 хиляди лева.

Средствата са предвидени и осигурени от бюджета на Община Стара Загора, съобщи заместник-кметът Иванка Сотирова.

„На практика този Център е неизползваем от 2003 г. Сградата е в трагично състояние, но нямаме нужда от нея по предишното й предназначение, защото сега дейностите, които преди е развивала, ги има в училищата. Имаме и Центъра за образование, наука и култура в близост до общината", поясни г-жа Сотирова.

До 31-ви май 2015-та година е срокът, в който трябва да приключи ремонтът и преустройството.

Сградата, където в момента се помещава 2-ра детска ясла „Синчец” ще бъде съборена, но не се предвижда ново застрояване на терена, уточни кметът на Стара Загора Живко Тодоров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов