Спрените паяци работят с пълна пара


Паяците по южното черноморие, които уж бяха спрени, работят с пълна пара. За това сигнализираха граждани. Само преди четири дни от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор гръмко обявиха, че спират всички паяци в Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър. Според инспекторите товарните съоръжения на специализираните коли били абсолютно незаконни. Масовите проверки тогава установиха, че товарозахващащите приспособления на паяците не са регистрирани и съответно не са минали технически преглед.
Според официалното прессъобщение на ДАМТН, от миналия петък паяците са спрени от движение, а на стопанисващите ги фирми са съставени глоби.
Оказа се обаче, че въпреки актовете и предписанията, паяците не са спирали да работят нито за час. Всички наказателни коли работят както досега. „Ще направим нови проверки и ще налагаме нови, по-високи глоби”, обявиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Повторните глоби започват от 2000 лева. Дори и те обаче явно не плашат частните фирми, които стопанисват паяците в Свети Влас, Несебър и Слънчев бряг.
Проверките, които започнаха миналата седмица са разпоредени заради зачестилите сигнали за коли, повредени при товарене или разтоварване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов