Изграждат екопътека в детска градина в Лясковец

Велико Търново Лайф

18-08-2014, 09:52

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Щети на стойност 30 000 лева в парк "Триъгълника" във Велико Търново (снимки)

Стъпки съм създаване на по-уютна околна среда

Разгарът на лятото бележи интензивна работа по Модул “Практическа дейност”, част от проект „Повишаване финансовата устойчивост и изграждане на капацитет на НПО, чрез създаване на механизъм за реализация на инициативи на местно ниво в партньорство с местната власт”. Проектът се реализира от Сдружение „Бъдеще за нас” в партньорство с Община Лясковец и се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
Към средата на месеца сдружения от Лясковско извършват дейности по три конкурсно избрани проекта. Висока оценка от експертите получи за идеята си Сдружение „Училищно настоятелство при целодневна детска градина „Радост” – Лясковец” - „Децата от ЦДГ „Радост” сред вълшебният свят на природата”. Предвижда се, като значителна част от дейностите вече са реализирани, изграждане на екопътека в двора на детската градина. Тази идея е иновативна за територията на oбщина Лясковец и включва стъпки на различни животни – домашни и диви, поставянето на табели с изображенията на животните до всяка от тях, озвучаване със звуци от природата, облагородяване с храсти и дървета.
С работата по проекта си „Ръка за ръка – към по-чиста и привлекателна околна среда“, Сдружение „Цани Гинчев” цели благоустрояване на част от откритото пространство на улиците „Петър Оджаков” и „Георги Сава Раковски” и зелена площ, прилежаща към НУ „Цани Гинчев” в гр. Лясковец. Изпълнението на дейностите ще доведе до подобряване облика на квартала и на населеното място, осигуряване на безопасно улично движение чрез увеличаване видимостта на кръстовището, достъпност и отговорност на всички живущи в квартала до красивите зелени площи.
Сдружение “Настоятелство ЦДГ Пчелица” реализира проект  “Слънчев двор за нашите деца” – възстановяване на зелени пространства за изнесено обучение за деца и възрастни в двора на детската градина”. Проектът обединява усилията на  обществеността с тези на държавните и общински органи, организации, физически и юридически лица за постигане на съвременни условия за възпитание на нашите деца и представя идея за съвместна работа с родителите и живеещите в квартала.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов