Заради ебола лекари и сестри напускат болниците в Нигерия

Жертвите на болестта в страната вече са четири

Все повече лекари и помощен медицински персонал бягат от болниците в Нигерия от страх от заразяване с вируса ебола. Най-силно засегната е болницата "Яба Мейнленд" в Лагос, в която са изолирани множество заразени, съобщи днес нигерисйкият вестник "Пънч" цитиран от ДПА.

Много медици са напуснали лечебното заведение под натиска на семействата си.

В Нигерия, страната с най-многобройно население в Африка, досега са потвърдени 11 случая на заразяване с ебола, а вчера бе съобщено, че вирусът е взел нова жертва - млада медицинска сестра. Тя е била в контакт с консултант на правителството на Либерия, който пристигнал през юли в Лагос и припаднал на летището. Така жертвите на ебола в Нигерия са вече четири. Ситуацията се усложнява и от стачка на лекари, която продължава вече над седем седмици. В момента малкото останал болничен персонал работи денонощно, опитвайки се да спаси живота на пациентите.

"Изглежда, всички се страхуват много и никой не иска да помогне, което е голям проблем. Най-зле е на карантинния пункт, много хора просто избягаха, след като бе съобщено за смъртта на медицинската сестра", посочва представител на местните здравни власти.







Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов