Отстраниха от длъжност замесените в случая с ДАИ Велико Търново

Предполага се, че служителите ще бъдат уволнени дисциплинарно

Шестимата уличени по случая с "Автомобилна администрация" - Велико Търново са отстранени от длъжност. Това обяви служебният ресорен министър Николина Ангелкова на пресконференция, предаде darik.bg. По думите й в следващите седмици тя и екипът й ще се запознаят със състоянието на предприятията Български държавни железници и Национална компания железопътна инфраструктура.

Ангелкова посочи, че ще се водят и разговори с банките през месец септември, за да се вземе решение как да се стабилизират дружествата. Няма да бъдат толерирани никакви незаконни действия в системата на транспорта, посочи министърът.

„Случая ДАИ Велико Търново - това бе случаят, с който ме занимаха. Веднага възложих комплексна проверка. Към момента тези шестима уличени лица са отстранени от длъжност. Тук искам да заявя, че аз няма да толерирам никакви незаконни действия в системата на транспорта. Очаквам финалния доклад, който ме информираха, че ще бъде на бюрото ми до една седмица. Но информацията, която е вътре, подсказва, че тези служители дисциплинарно ще уволня", уточни служебният министър.

Стабилизационни действия ще има за предприятията БДЖ И НКЖИ, посочи Ангелкова:

„Да не забравяме превозвачите. Наясно съм със ситуацията през последните месеци. Предстои другата седмица среща с всички превозвачи от сектора. Вече сме организирали и със синдикатите, неправителствените организации. Всеки ден провеждам срещи. Вече съм се срещала с всички търговски дружества и предприятия от системата. Анализирам предоставената ми информация и там, където е необходимо, ще правим промени", допълня тя.

Около 2,5 млрд. лв. са изплатени по ОП "Транспорт", което е 63% от бюджета на програмата, посочи Ангелкова. До края на годината няма да има риск от загуба на средства по програмата, коментира тя



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов