Започна изграждането на новата писта на стадион "Ивайло" във Велико Търново

Мисия

14-08-2014, 08:32

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рокери събират пари за ремонт на Килифаревския манастир

До 143 дни ремонта трябва да приключи

Стартира ремонта на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, предаде darik.bg. Още във вторник работници започнаха да отстраняват предпазната ограда пред трибуните, а вчера в действие влезе и тежка техника. Средствата за изграждане на пътеките са отпуснати по програмата „Растеж и устройчиво развитие на регионите“.

 „Първото нещо е да изрежем металната ограда, да изкъртим зидарията, след което имаме отливане на тунел пред трибуните с борд 45 сантиметра. Реално трябва да слезем на 1 метър дълбочина, за да се оформи тунелът. Пред него ще монтираме отводнителни шахти, за да хванем водата от трибуните, кабели за комуникацията. Ще изкъртим бетонната настилка от пътеките, да направим дренаж плюс канализация, която да отведе водите до шахтите. Зад източната врата също ще има пълно изкъртване на бетона и дренаж на цялото поле, след което да се положат чимове. После предстои шпакловане и боядисване на лицевата част на борда. Пътеките трябва да се асфалтират, след което е последната операция - полагането на настилката за пистата. Срокът ни е 143 дни. На практика това е до края на ноември, но искаме да завършим дори по- рано. Зависим само от атмосферните условия, защото при дъждовно време няма как да работим, всичко е на открито. "Ивайло" ще бъде вторият стадион в България с такава модерна настилка, тя ще е в керемиден цвят и ще се пръска с машини от служители на германската фирма- производител. Тяхното условие е температурата на въздуха  да е над 5 градуса, така че бързаме",  обясни техническият ръководител на строежа Бисер Карамитев. 

Поради извършването на ремонти достъпът до трибуните и пистата на стадион "Ивайло" е забранен поне до края на ноември. На практика това означава, че "Етър ВТ" на този етап ще трябва да играе мачовете си на друг стадион. "Виолетовите" имат седем домакински мача плюс поне един за купата на България.

В момента се търси вариант поне първият мач срещу "Янтра Габрово" да бъде на "Ивайло".  С казуса се ангажира кметът на В. Търново инж. Даниел Панов, който вчера посети съоръжението и разговаря с Бисер Карамитев, председателя на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Трифон Иванов, президента  на етърци Александър Нанков и кмета на Трявна, където евентуално ще домакинстват за в бъдеще „виолетовите“. Трифон Иванов бе категоричен, че не е против домакинството на  „Етър ВТ“ на „Ивайло“, но има определени условия в нормативните документи на БФС, касаещи сигурността на зрители и състезатели, които трябва да бъдат изпълнени.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов