Мултисетивно изследване на Велико Търново

Днес и утре ще се проведат сетивни разходки

Мацией Зданович и Евелина Курковска от Полша отправят покана към жителите и гостите на Велико Търново да се включат в мултисетивно изследване на градските пространства.

Желаещите да се включат в сетивните разходки, ще имат възможност да чуят, докоснат, помиришат, вкусят и усетят града, разкривайки скрити градски и човешки измерения. Двамата работят по специален проект Музей на откритите пространства, чиято цел е изграждането на голяма интерактивна карта на Велико Търново. Сетивните разходки ще се проведат днес и утре

- днес от 16:00 ч. на Самоводската Чаршия, пред клуб "Таралеж”

- днес от 18:30 ч. на Централен кооперативен пазар

- утре от 18:30 ч. на Стамболовият мост.

Проектът се осъществява под патронажа на Полския институт в София. Той е социален и не е предназначен и насочен само към хората на изкуството. Всеки човек може да се включи и да "види" заобикалящата го среда чрез слуха, усета, обонянието. Музей на откритите пространства във Велико Търново е алтернатива на традиционната институция музей. Авторите на концепцията биха искали да изразят опознаването по съвсем нов начин на градската среда, изклювайки най-използваното сетиво – зрението.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)