Разрешиха строеж по “Южен поток”

Новините

07-08-2014, 07:44

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Единият от разрешените обекти е компресорната станция "Варна" в местността Паша дере

Разрешение за строеж на приемния терминал на газопровода "Южен поток" и на компресорната станция "Варна" в местността Паша дере, както и на път до двата обекта, е издал още на 31 юли тогавашният министър на регионалното развитие Десислава Терзиева.
Издаденото разрешение за строеж на обектите, които са първа категория, е публикувано на сайта на Министерството на регионалното развитие. Документът подлежи на обжалване от заинтересуваните лица в 14-дневен срок след обнародването му в Държавен вестник, е посочено в него.
Разрешението за строеж е с предварително изпълнение. За издаването му ексминистър Десислава Терзиева се е позовала на чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, който третира защитата на особено важни държавни или обществени интереси.
Проектът за газопровода "Южен поток" беше обявен за обект от национално значение с решение на Министерски съвет още през 2011 г. В разрешението, подписано от ексминистър Терзиева се посочва, че без предварително изпълнение инвестиционният процес би могъл да се забави, което от своя страна би довело и до забавяне на проекта като цяло.
За да не бави проекта, преди няколко дни Министерството на земеделието и храните продаде на "Южен поток България" АД земи от горския фонд на община Варна за 20,6 млн. лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов