50% ръст на приходите от търговете,организирани от НАП

Парите

06-08-2014, 10:23

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студент дава на търг писмо на Барак Обама

Над 210 000лв приходи от област Велико Търново в държавната хазна

В териториалната дирекция НАП Велико Търново отчитат сериозен ръст при търгуването на вещи, в сравнение с миналата година.

От началото на година Териториалната дирекция на НАП Велико Търново е провела 75 търга от обявени почти 100. Приходите от тях за териториалната дирекция надвишават 210 хиляди лева и са най-вече от продажбата на апетитни имоти в морските ни курорти. Повишен интерес се забелязва към търга на атрактивен хотел в гр.Елена, който ще се състои на 21 август. Предстои и продажбата на складови помещения в промишлената зона на Свищов, и на 2 апартамента-ателиета, ново строителство във В.Търново.

Публичните вземания засягат данъчно-задължени лица и външни взискатели като МВР, Инспекцията по труда, Общината и съда. Представляват задължителни осигурителни вноски, данъци, включително акцизи, мита, такси, глоби. Установяват се и се събират от публични изпълнители на НАП в левове. Публичните вземания имат 5-годишен давностен срок. Недвижими имоти и движими вещи, каквито са МПС, са предмет на тези търгове. За недвижим имот на оценител се възлага изготвяне на пазарна оценка, а за МПС е валидна застрахователната стойност.

На страницата на агенцията – www.nap.bg се публикуват всички търгове и информацията ежедневно се обновява. Там може да се видят подробности-дата и номер на търга, срока за плащане на 20 %-ния депозит и др. От началото на годината са публикувани почти 3500 обяви за продажба на активи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов