Григор Димитров вече сред 8-те най-добри в света

Спорт

04-08-2014, 11:03

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Да стискаме палци на Гришо за Торонто!

Въпреки вируса, който му попречи да участва в турнира във Вашингтон Григор Димитров се изкачи до рекордното 8-о място в света.

Без да е участвал в турнири миналата седмица, но заради загуба на точки на Анди Мъри, българинът вече попада на знаково място в ранглистата с общо 3270 точки.

Според мнозина специалисти влизането в топ 10 в света е важно, но е по-скоро символично, докато реалните постижения на всеки топ тенисист са три – пробив в топ 8 (който дава право за участие във финалния за сезона Мастърс), пробив в четворката и, разбира се, лидерство в ранглистата.

В момента пред Григор Димитров са Давид Ферер (7), Милош Раонич (6) и Томаш Бердих (5). Зад него пък остават Анди Мъри, Хуан Мартин Дел Потро и Кей Нишикори.

През тази седмица българинът ще играе в Торонто, като за първи път ще бъде поставен в турнир на твърди кортове. На турнира от серията Мастърс 1000 Григор е в една половина с Новак Джокович, Анди Мъри и Станислас Вавринка.
Поставеният под номер 7 в основната схема Димитров започва директно от втория кръг, където ще играе срещу американеца Доналд Йънг или състезаващия се за Канада Франк Данчевич.

В евентуален трети кръг хасковлията ще се изправи срещу победителя от двубоите между Томи Робредо, Филип Колшрайбер, Жил Симон или Доминик Тием.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов