Щетите от дерайлиралия влак са за над 2 млн. лв.

Новините

14-07-2014, 15:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

На над 2 милиона лева възлизат щетите, причинени от трагичната влакова катастрофа при гара Калояновец, каза в Бургас министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. 
Той посочи като главна причина за дерайлирането на влака София - Варна и последвалият трагичнен инцидент от 12 юли - превишената скорост, въпреки че причините за инцидента се разследват на този етап.
„Практически, целият подвижен състав е тотална загуба. Локомотивът не подлежи на ремонт. Той, за съжаление, беше един от най-добрите на БДЖ. Почти всички вагони излизат от рециклиране. Бяха в много добро състояние. Именно заради това ги пуснахме по морето, за да усетят гражданите, които ползват този вид транспорт и по-голямо качество, но се получи този инцидент и целият подвижен състав е тотална загуба“.
Според Папазов, и двамата машинисти, загиналият и раненият са били с голям опит, тъй като са работили дълги години в БДЖ.
Към момента, състоянието на ранения служител не позволява той да бъде разпитан. Неговите показания ще бъдат от съществена важност, за да бъде хвърлена яснота около случилото се.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов